Ik ben een meisje van 16 en ik heb al een paar maanden een heel lieve vriend. Probleem is alleen dat hij niets over onze relatie durft te zeggen tegen zijn moeder.

Zij vindt namelijk dat hij te jong is om verkering te hebben. Hij is 16, net als ik. Ik zou graag willen dat hij het tegen zijn moeder vertelt, maar ik begrijp hem wel. Alleen denk ik dat het voor ons allemaal veel gemakkelijker zou zijn als zijn moeder het weet. Ik zou het ook wel leuk vinden om zijn moeder en zijn zus te leren kennen. Ik heb er al met mijn eigen moeder over gepraat. Zij zegt ook dat we het beter tegen zijn moeder zouden moeten zeggen. Alleen weet ik niet hoe we dit het best kunnen aanpakken. En hoe moet ik mijn vriend ervan overtuigen? Anoniem

Weet je ook waarom je vriend het niet wil zeggen tegen zijn moeder? Is hij bang dat er thuis flauwe grappen worden gemaakt, denkt hij dat zijn moeder echt heel erg boos wordt of is er nog een andere reden? Misschien heeft zijn moeder gezegd dat hij te jong was toen hij 14 was en durft hij het nu nog steeds niet te zeggen. Vraag eens aan je vriend wat de werkelijke reden is. Vraag anders of je een keer tegelijk met andere vriend(inn)en mee naar zijn huis kunt komen. Dan kun jij zijn moeder en zijn zus een keer ontmoeten en hebben zij jou ook meteen gezien. Afhankelijk van de manier waarop zijn moeder op jou reageert, kunnen jullie dan beslissen of jullie gaan vertellen dat jullie verliefd zijn of niet.