Ik ben verliefd op mijn klasgenoot/goede vriend. We hebben al meerdere keren met elkaar gezoend, maar nog nooit een relatie gehad.

Op zich willen we dat wel heel graag, maar het feit dat we bij elkaar in de klas zitten houdt hem tegen. Ik weet niet precies waarom. Ik wil hem vertellen dat ik nu toch echt meer wil zijn dan alleen een goede vriendin, maar ik weet niet hoe. Ik heb hem dat namelijk al heel vaak verteld. Dan zegt hij altijd dat hij dat ook wil, maar uiteindelijk gebeurt er nooit wat. Weten jullie wat ik moet doen? Veel liefs, a girl

Moeilijk te zeggen wat hem tegenhoudt. Misschien vindt hij het eng om Γ©cht een vaste relatie te hebben en is hij bang dat jullie vriendschap dan kapot gaat. Het kan ook zijn dat hij bang is dat er grapjes over worden gemaakt in de klas en dat jullie dan gepest worden. Maar het is ook niet helemaal duidelijk wat jij precies wilt. Jullie zijn al goede vrienden en zoenen ook af en toe. Belangrijk in een relatie zijn: een goede vriendschap en zoenen (en later eventueel ook nog seks). Wat wil je precies van hem: dat hij officieel zegt dat je zijn vriendin bent, dat jullie hand in hand over het schoolplein kunnen lopen, seks? Wees daar duidelijk over als je het weer eens aan hem vraagt. Dan kan hij je ook vertellen wat hij wel en niet wil. Als hij echt niet wil, dan kun je hem niet dwingen. Liefde moet immers van twee kanten komen. Bedenk wel dat jullie het nΓΊ al leuk hebben samen. Als je te veel gaat aandringen op een relatie, zou je dat kapot kunnen maken… Hoe ver wil je gaan?