Twee keer in de week is er een vriend van mijn broer bij ons. In het begin vond ik de aandacht die hij mij gaf nog wel leuk, maar nu gaat het te ver.

Vorige week kwam hij mijn kamer binnen lopen en begon mij te zoenen en ging bovenop mij liggen. Ik heb een slot op mijn deur en die deed hij op slot en voordat ik het wist had hij zijn broek al uit en zei dat ik hem moest aftrekken. Ik, met mijn domme kop, deed dat ook nog… Maar daarna wilde hij nog verder en ik moest wel, want ik kon de deur niet uit. We hebben het wel veilig gedaan want hij deed een condoom om, maar nou het grootste probleem: hij is hier twee keer per week en hij wil meer! Ik kan dit echt aan niemand kwijt, want wie wil er nou met iemand omgaan die verkracht is? Verdrietig meisje

Wie wil er nou omgaan met iemand die verkracht is? Wie wil er nou omgaan met iemand die meisjes verkracht, zul je bedoelen. Jij bent niet degene die fout is, de vriend van je broer is de dader. Als je broer zou weten wat hij heeft gedaan, zou hij hem nooit meer willen zien en dat geldt ook voor alle andere mensen die hem kennen. Jij bent niet schuldig aan wat hij heeft gedaan. Hij heeft jou verkracht. Je kunt hem aangeven bij de politie hiervoor. De keuze of je dat wilt doen, ligt bij jou. Laat je in ieder geval niet onder druk zetten door wat hij zegt of doet. Zeg tegen hem dat je naar de politie stapt als hij niet met zijn vingers van je af kan blijven. Als je je daarna nog niet veilig voelt als hij in de buurt is, meld het dan! Bij de politie, een van je ouders of iemand anders die je kan helpen. Heus, er is niemand die jou zal veroordelen omdat jij een slachtoffer bent!

Lees ook: tegen je wil