Ik ben 14 en heb verkering gehad met een jongen die helemaal gek van mij was. Hij is nog steeds gek op mij, maar ik heb het uitgemaakt. Daarna kwam hij elke avond langs om te vragen of ik weer met hem wilde enzovoort.

Nou heeft hij gehoord dat ik met een jongen ben geweest en nu is hij enorm kwaad op mij. Maar dat is niet het enige, want toen het nog gewoon goed tussen ons was (geen ruzie en zo, maar het was wel al uit) mocht ik van hem niet eens doen wat ik zelf wilde. Ik voelde me daardoor erg opgesloten. Toch vind ik het heel erg dat ik ruzie met hem heb. Ik krijg er buikpijn van en heb steeds het gevoel dat ik moet overgeven. Cassie

Deze jongen heeft duidelijk ontzettend veel moeite om jou los te laten. Hij klampt zich bijna wanhopig aan jou vast in de hoop dat jij toch nog verliefd op hem bent en hem terugneemt. Maar dat gebeurt niet, anders had je dat al lang gedaan. Laat je in elk geval niet meeslepen door medelijden. Daar hebben jullie allebei niets aan. Het is belangrijk dat hij inziet dat er tussen jullie niets meer is en dat het ook niets meer kan worden. Vertel hem dat nog een keer en maak hem dan ook duidelijk dat hij je met rust moet laten. Tegelijkertijd moet jij hem ook loslaten. Je bent bang dat je hem pijn doet en daarom houd je rekening met zijn gevoelens. Maar daar help je hem niet mee en jezelf ook niet. Denk nu dus in de eerste plaats aan jezelf en laat hem los. Voel je vooral niet schuldig. Jij kunt er niets aan doen dat hij zich zo afhankelijk opstelt. Misschien dat jullie later, als er wat minder emoties meespelen, weer op vriendschappelijke voet met elkaar kunnen omgaan.