Ik ben een meisje van 13 en ik heb een vriendje van 17. Ik zie hem niet zo vaak omdat hij best ver weg woont, maar hij wil in de vakantie langs komen!

Daar ben ik best blij mee, alleen wil hij heel graag seks met me. Ik weet niet of ik dat al wil. Ik vind hem heel lief en alles en ik zou best door hem ontmaagd willen worden… Maar ik twijfel of ik er al klaar voor ben. Is het slecht als je op 13-jarige leeftijd al seks hebt? Een meisje dat jullie blad te gek vindt!

Je ziet hem niet zo vaak of je hebt hem nog nooit gezien? Hebben jullie al gezoend? Of jullie nu vlak bij elkaar wonen of heel ver weg, voordat je seks hebt met een jongen – en zeker als het de eerste keer is – moet je zeker weten dat je hem kunt vertrouwen. En dat hij het waard is om zo ver te gaan. Dat heeft tijd nodig. Jij bent 13, hij is 17. Het is logisch dat hij meer wil op zijn leeftijd. Maar of jij daar al klaar voor bent? Als je twijfelt, doe het dan niet. Je kunt beter iets langer wachten dan dingen doen waar je later misschien spijt van krijgt. Trouwens, als hij echt om je geeft, dan is hij ook bereid om te wachten. 

Lees ook: Bloed bij het vrijen