Je bent er helemaal klaar voor: je gaat tegen je crush vertellen dat je verliefd bent. Je trekt je mooiste kleren aan, doet een lekker luchtje op en je voelt je helemaal zelfverzekerd. Maar dan wijst je crush je af. Auw! Hoe ga je om met een afwijzing?

1. Voor je je crush gaat vragen
Op hem/haar afstappen terwijl hij/zij bij vrienden staat is heel stoer, maar het kan ook een beetje gênant zijn als je wordt afgewezen. Want daar sta je dan tussen zijn/haar vrienden. Vraag bijvoorbeeld eerst of je hem/haar even kunt spreken, en neem je crush dan apart.

2. Op het moment zelf
Hoe moeilijk het ook is als hij/zij nee zegt, reageer sportief op de afwijzing! Lach lief en laat niet merken dat je wel in huilen uit kunt barsten. Zeg gewoon: oké, no problem. Volgende keer beter.

3. Wees trots
Wees trots op jezelf, want het is al moeilijk genoeg om je crush te vertellen dat je gek op hem/haar bent, of om hem/haar mee uit te vragen. Het kost veel lef om dit te doen, en dat heb je toch maar mooi geflikt!

4. It’s not your fault  
Dat hij/zij niet met je mee wil of je niet leuk vindt, ligt niet aan jou. Het is niet leuk, maar je hebt echt niets fout gedaan. He’s/she’s  just not that into you.

5. Wees niet boos
Accepteer dat het zeer doet om nee te horen, maar verliefdheid komt helaas niet altijd van twee kanten. Wees niet boos op hem/haar dat hij nee heeft gezegd, en ga je crush ook niet negeren. Wees blij dat hij/zij zo eerlijk was om nee te zeggen, en je niet aan het lijntje houdt.

6. Have fun
Doe veel leuke dingen met je vriendinnen, ga shoppen, high tea'en en kletsen. Voor je het weet ben je hem/haar vergeten.

7. All the single ladies
Je hebt echt geen boy/girl nodig om je happy te voelen! Ook zonder relatie ben jij een geweldige girl.

8. Happy
Helaas bestaat er geen liefdesdrankje, en is de kans klein dat je crush jou ook ooit leuk gaat vinden. Het beste wat je kunt doen is proberen verder te gaan, en hem/haar proberen te vergeten. Wees blij, zelfverzekerd en zie er altijd op je best uit. Ziet die boy/girl meteen wat hij/zij heeft laten lopen.

9. Relax
Er zijn genoeg visjes in de zee zeggen ze vaak, en je ouders zullen dit vast wel een keer tegen je gezegd hebben. Je mag best even flink balen dat het niet van beide kanten komt. Probeer je crush uit je hoofd te zetten en te vergeten. Ga verder met je leventje en doe leuke dingen, je loopt vanzelf tegen iemand aan die jou ook helemaal te gek vindt.

Lees ook: 7 tips om een vriend aardig af te wijzen