Ben jij tot over je oren verliefd op die knappe boy uit de klas? En wil je hem eigenlijk heel graag verkering vragen, maar durf je het niet goed of weet je niet hoe? Lees dan snel deze tips!5

Elkaar leren kennen

Voordat je je crush verkering vraagt, moeten jullie elkaar natuurlijk wel een beetje kennen. Als je hem maar ÊÊn keer in de kantine hebt gesproken, is het wel gek als je hem ineens verkering vraagt. Zorg er dus eerst voor dat jullie elkaar vaker gesproken hebben of zelfs friends zijn.

Flirten

Iemand verkering vragen is supereng en daarom wil je waarschijnlijk eerst weten of je crush jou ook leuk vindt. Je wilt natuurlijk niet dat hij straks nee zegt! Om hierachter te komen, kun je met hem gaan flirten. Flirt hij ook met jou? Dan zit het vast wel goed!

Rustige plek

ls jullie elkaar goed kennen en je denkt dat het gevoel wederzijds is, kun je hem verkering gaan vragen. Doe dit vooral face-to-face en niet via WhatsApp of Facebook. Ook al vind je het ontzettend eng! Je vriendin er op af sturen is ook geen goed idee, want het kan dan verkeerd overkomen. Vraag je crush zelf mee naar een rustige plek, zoals het park of een andere plek waar jullie wel eens samen zijn geweest.

What to say

Weet je niet goed wat je moet zeggen? Vertel je crush dat je hem al een tijdje superleuk vindt, omdat hij je bijvoorbeeld altijd zo aan het lachen maakt. Zeg dat je ontzettend graag bij hem bent en vraag vervolgens of het gevoel wederzijds is. De rest komt vanzelf!

Time to think

Geef je crush de tijd om er even over na te denken. Waarschijnlijk had je al het gevoel dat hij jou ook leuk vindt en komt het allemaal wel goed!