te jong seks

Ik: ‘Ben ik te jong voor seks?’

‘Lieve GIRLZ, ik ben best jong, maar ik heb eigenlijk wel zin in seks. Ik heb een lover, maar ik weet niet of hij er ook zin in heeft. Wat moet ik doen?’

Te jong voor seks?

Hey, ik ben 12, bijna 13, en ik denk al een paar maanden over seks. Ik weet dat dat heel vroeg is, maar ik zat in een klas waar daar al vanaf 9 jaar open over werd gepraat, met mijn lover dus ook. Maar hoe begin ik daar met mijn lover over? Hij heeft er denk ik wel zin in; hij heeft in mijn bijzijn soms een stijve en we praten soms over standjes enzo. Maar gaat dat wel? Ik ben nog niet ongesteld, maar heb wel al een beetje vormen, veel afscheiding en schaamhaar enzo. 

Anoniem

Het is geen gek idee…

Het is niet gek dat je seksuele gevoelens begint te ontwikkelen, want zo te lezen ben jij aan je puberteit begonnen. Toch hoef je die seksuele gevoelens niet meteen met iemand te delen, maar je kunt beter eerst zelf op ontdekkingstocht gaan. Door jezelf te vingeren, leer je hoe je lichaam in elkaar steekt en wat je fijn vindt. Dit is belangrijk als je op een later moment met iemand seks gaat hebben, maar doe dit echt alleen als je er helemaal klaar voor bent en je je er goed bij voelt. Doe het ook altijd veilig, dus met condoom, als je overgaat tot penetratie, want ook al ben je nog niet ongesteld, is er wel een kans dat je zwanger kunt raken. Je hoeft echter zeker niet meteen te beginnen met penetratie, maar ga stapje voor stapje verder met je boyfriend. Als jullie aan het zoenen zijn, kun je bijvoorbeeld peilen of hij het oké vindt als je met je hand in zijn broek gaat. Zo kunnen jullie elkaar rustig ontdekken.

Stel hier jouw vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen