Ik ken een jongen al mijn hele leven en ik heb hem meerdere malen leuk gevonden. Pas geleden hadden wij afgesproken om een filmpje te kijken, dus ik ging na mijn werk naar zijn huis.

We waren gewoon wat aan het lachen, maar omdat het toen net uit was met mijn vriend waar ik een jaar een relatie mee heb gehad, en het bij die vriend net uit was met zijn vriendin, zei ik voor de grap: 'Ik weet het: wij gaan trouwen.' Dus hij zegt: 'Ik ben toch niet de laatste oplossing?' Ik: 'Nee, ik heb je al vaker leuk gevonden, dat weet je toch.' Hij zei: 'Ja, maar ik jou ook.' Ik zei: 'Dat wist ik helemaal niet.' Hij: 'Nee, als ik een meisje echt leuk vind, zeg ik het niet.' Daarna waren we nog wat aan het geinen en lachen. Opeens zoende hij me. Ik schoot in de lach. Maar dat was meer omdat ik hem nu zeventien jaar ken en nog nooit met hem had gezoend. Dus daarna zoenden we weer en zo ging dat een tijdje verder. Dus op een gegeven moment appte ik hem van: 'Ja, wat betekent dit nou eigenlijk, want ik wil weten of we er hetzelfde over denken.' Ik kreeg een reactie die ik niet helemaal snapte: 'Ja, ik wil onze vriendschap niet verpesten.' Zo dacht ik er ook over (NIET!) en daarna hebben we nooit meer gezoend. We spreken nog wel af en hij zeg ook wel dat hij me mist. Hij is er voor al mijn problemen en staat altijd voor mij klaar. En toen ik hem tegenkwam met zijn maten (die zich best stoer vinden enz. Je kent ze wel, die nepgangstertjes) kwam hij wel gewoon naar me toe, maakte een praatje en gaf me een knuffel. Ik vind hem dus alweer leuk, maar ik kan zijn signalen gewoon niet ontcijferen. Please, help me, want ik weet het zo echt niet meer.Ikku

Je hebt in ieder geval een heel goede vriend, dat is duidelijk. Iemand die er altijd voor je is. Daar hebben die kussen niets aan veranderd. Maar hoe hij nu over jou denkt, daar kan maar één iemand antwoord op geven… en dat is hijzelf. Als je weer eens alleen met hem bent, vertel hem dan eerlijk dat je sinds die kus vaak aan hem denkt en hem toch wel erg leuk vindt. Zo kom je er meteen achter wat hij voor jou voelt. Probeer geen druk te leggen op hem en accepteer het als het toch niet wederzijds blijkt te zijn. Het is heel rot om te horen, maar dan weet je wel waar je aan toe bent en kun je het hopelijk snel afsluiten. Dan hoeft jullie vriendschap niet te veranderen en heb je nog steeds die goede vriend die er altijd voor je is en waar je heel zuinig op moet zijn.

Lees ook: GIRLZ Talk – Buitenlands