Ik zit met een probleem. Ik wil graag seks met mijn vriend en hij ook met mij, maar als we dan aan het zoenen zijn en hij mijn broek wil losmaken, durf ik ineens niet meer.

Hij zegt dat hij het niet erg vindt en wel wacht tot ik er klaar voor ben, maar ik vind het niet eerlijk voor hem. Wat kan ik doen om het minder eng te vinden?
Anoniem

Allereerst, je bent geen watje omdat je niet met hem naar bed durft. De eerste keer is altijd eng. Probeer het langzaam op te bouwen. Eerst lekker zoenen, daarna laat je hem aan je borsten komen en verder ga je die dag gewoon niet. Zo kun je hem stapje voor stapje een stukje verder laten gaan. Wat ook helpt: neem een wat minder afwachtende houding aan en neem zelf het initiatief. Trek eerst zijn shirt uit bijvoorbeeld, en maak daarna een keer zijn broek open. Nu blijf je wachten tot hij het initiatief neemt en ben je eigenlijk alleen maar bang. Door zelf te beginnen, is het misschien minder eng. Je hoeft ook niet meteen β€˜all the way’ te gaan. Laat hem in het begin een beetje je vagina strelen en ga zo langzaam verder. De echte seks komt vanzelf wel een keer.

Lees ook: 'All the way' een goed idee?

Β