Ik heb sinds een paar dagen verkering met iemand die ik heb leren kennen op msn. Ik ken hem via een goede vriendin. Zij kent hem heel goed. Nu wil hij afspreken, maar dat durf ik op de een of andere manier niet. Ik durf dit ook niet te zeggen.

Sommigen zeggen: ‘Ga met hem zwemmen of zo’, maar ik durf echt niet! Ik weet bijna niks te zeggen als hij belt. Ik vraag aan jullie wat ik nou moet doen. Ik ben eindeloos aan het twijfelen en dadelijk is zijn geduld op. O ja, ik heb hem wel elke dag al op msn via de webcam gezien en ik WIL wel afspreken, maar ik DURF niet. Help!!! Ik wil hem niet kwijt!!! Anoniem

Waarschijnlijk zul je toch een keer de moed moeten verzamelen om een afspraak met hem te maken. Als je dat niet doet, krijgt hij er op den duur genoeg van en maakt hij het uit. Zwemmen is inderdaad een goed idee. Daar zijn veel mensen in de buurt en jullie hoeven niet meteen de hele tijd te praten. Neem eventueel je vriendin – die hij al kent – mee, dan is het misschien wat gemakkelijker om het gesprek gaande te houden. Maak je niet te veel zorgen. Het ergste dat je kan overkomen, is dat het in het echt niet klikt. Dan gaat het uit. Maar dat gebeurt ook als je niet met hem afspreekt. Gewoon doen dus!