Ik heb sinds een paar dagen verkering met iemand die ik heb leren kennen op WhatsApp. Ik ken hem door een goeie vriendin. Zij kent hem wel heel goed.

Maar nou heb ik wel al met hem, maar hij wil afspreken en dat durf ik op een of andere manier niet. Ik durf het niet te zeggen. Sommigen zeggen: ‘Ga met hem zwemmen of zo’, maar ik durf echt niet! Ik weet bijna niks te zeggen als hij belt. Mijn vraag aan jullie: wat moet ik nou doen. Ik ben eindeloos aan het twijfelen en dadelijk is zijn geduld op. Oh ja, ik heb hem wel elke dag op filmpjes gezien en ik wil wel afspreken, maar ik DURF niet. Help! Ik wil hem niet kwijt! Anoniem

Als je verkering met hem wilt houden, zul je toch een keer de moed moeten verzamelen en een afspraak met hem moeten maken. Anders is de kans groot dat hij geen zin heeft om nog langer te wachten en maakt hij het uit. Zwemmen is inderdaad een goed idee. Daar zijn veel mensen in de buurt en jullie hoeven niet meteen de hele tijd te praten. Of de bioscoop, dat werkt ook altijd goed. Dan kunnen jullie altijd nog over de film praten. Maak je niet te veel zorgen. Het ergste dat je kan overkomen, is dat het in het echt niet klikt. Dan gaat het uit. Maar dat gebeurt ook als je níet met hem afspreekt. Gewoon doen dus!

Lees ook: 8 dingen die je alleen begrijpt als je je BFF van het internet kent