Vorig jaar februari ben ik verkracht. In het begin had ik hier niet zoveel last van: ik verdrong het gewoon en wilde er niet meer aan denken. Tòt twee vriendinnen van mij werden aangerand.

Het leek wel alsof ik werd wakker geschud. Nu heb ik nachtmerries en huilbuien. Het wordt wel al steeds minder, maar het gaat niet over! Ik heb nu al een tijdje een leuke vriend en ik wil graag seks met hem, maar ik durf het niet. Hij mag zelfs niet in mijn broek gaan met zijn hand. Dit duurt nu al twee maanden. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Als hij me een zoen geeft, begin ik al angstig te kijken. Hij denkt dat het aan hem ligt, dat ik hem niet wil en dat ik hem niet vertrouw. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen! Een Leeuw

Weet iemand in je omgeving wat er is gebeurd of heb je het diep weggestopt en er met niemand over gepraat? Wat jij hebt meegemaakt laat diepe sporen na. Dat kun je niet zomaar vergeten. Er komt een moment waarop je met het verleden wordt geconfronteerd en dan lijkt het alsof alles weer terugkomt. Als je echt veel om je vriend geeft en je kunt hem vertrouwen, zou je hem kunnen vertellen wat er is gebeurd. Dan heb je in elk geval iemand met wie je er over kunt praten. Bovendien begrijpt hij dan wat er aan de hand is en kan hij rekening houden met jouw gevoelens. Hij weet dan immers ook dat het niet aan hem ligt. Vraag hem of hij wat meer geduld met je wil hebben. Als hij echt van je houdt, zal hij dat hebben. Misschien dat je op die manier het vertrouwen in jongens weer terug kunt krijgen en minder bang wordt. Als je er echt niet uitkomt, zoek dan hulp. Bel bijvoorbeeld met de kindertelefoon (0800-0432 – www.kindertelefoon.nl). Zij kunnen je verder helpen.