Ik heb anderhalf jaar een vriend gehad waar ik stapelgek op was/ben. Hij heeft bij mij en mijn ouders ingewoond en het ging allemaal goed, tot ik mijn school kwijtraakte. Ik veranderde heel erg en ik was heel erg gemeen tegen mijn ex.

Het ene moment zei ik β€˜Ik hou van je’ en het andere moment moest hij oprotten. En het ergste van alles is dat ik het zelf niet inzag. Het laatste halfjaar van de relatie trok hij heel erg naar me toe en dat was echt fijn. Maar toen kregen we ruzie en maakte hij het uit. Ik ging toen pas inzien wat ik had gedaan. Ik heb echt alles geprobeerd om het goed te maken: bellen, sms-jes, brieven… Als ik hem zag, dan was ie meestal wel lief voor me. Maar als ik hem aan de telefoon had, dan was hij heel erg gemeen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben nog steeds gek op hem en ik mis hem heel erg! J uit Tilburg

Je hebt het inderdaad behoorlijk verpest, voor jezelf en voor hem. Blijkbaar heb je hem heel veel pijn gedaan en dat was voor hem de reden om het uit te maken. Je hebt al van alles geprobeerd om hem weer terug te krijgen, maar dat is niet gelukt. Geef hem even de tijd om alles te verwerken en probeer het dan nog een keer. Vertel of schrijf hem dan eerlijk dat je inziet dat je heel gemeen bent geweest, dat je er vreselijk veel spijt van hebt en dat je hem niet kunt vergeten. Als hij echt gek op jou is, dan komt het weer goed. Maar het kan ook zijn dat je hem tΓ© erg hebt gekwetst en dat hij niet meer wil. Als dat het geval is, zul je dat moeten respecteren en hem moeten laten gaan. Dat doet pijn, maar je kunt zijn gevoelens niet veranderen.