Ongeveer een maand geleden heeft mijn vriend het uitgemaakt. Ik moest er heel erg om huilen. Nu heb ik het probleem dat ik hem niet los kan laten. Ik probeer echt van alles, maar niets helpt.

Mijn vriend heeft het uitgemaakt omdat hij er geen zin meer in had, zei hij, en omdat hij onder druk stond van zijn vrienden. Maar later hebben we nog gezoend enΒ  zei hij dat hij nog gevoelens voor mij heeft! Ik weet echt niet meer wat ik hiermee aan moet…Diane (15)

Als je liefdesverdriet hebt, ga je door allerlei fases. Eerst wil je het niet geloven, dan heb je veel verdriet en misschien krijg je ook nog een periode dat je heel boos wordt. Heel begrijpelijk, want je bent zelf nog heel verliefd en je dacht dat het wederzijds was. Maar helaas, liefde kun je niet dwingen. Die jongen is heel eerlijk tegen je. Het blijkt dat hij je nog heel graag mag, maar op dit moment vindt hij andere dingen belangrijker, namelijk zijn vrienden. Dat is natuurlijk zijn goed recht. Troost je met de gedachte dat zijn gevoelens voor jou nog niet over zijn, maar dat hij eerst ouder moet zijn om serieuzer te worden. Ga door met je eigen leven. Zorg voor de nodige afleiding. Als jullie voor elkaar bestemd zijn, bloeit de liefde vanzelf weer een keer op. En zo niet, dan kom je vast wel weer een andere leuke jongen tegen.