Ik durf tegen niemand te zeggen wat ik heb meegemaakt… Deze zomer ben ik naar Frankrijk geweest, met mijn vader, stiefmoeder, stiefzus en zusje. Ik ben daar smoorverliefd geworden op Alex, een jongen die een jaar jonger is dan ik (dat maakt mij niet uit). Hij was mijn vakantieliefde.

Maar het probleem is dat hij Frans is… En de dag voor ik weer terugging naar Nederland, zei hij tegen mij dat hij ook verliefd op mij is! Dat is helemaal geweldig natuurlijk. Alleen mijn ouders willen nooit twee keer naar dezelfde vakantieplek gaan, en Alex gaat altijd standaard naar die camping. En nu ben ik dus vreselijk ongelukkig, omdat ik hem waarschijnlijk nooit meer ga zien. Onder de douche huil ik, als ik alleen ben heb ik vreetbuien, ik kan me moeilijk concentreren op school en het enige waar ik aan kan denken is Alex. Ik kan/wil hem niet uit mijn hoofd zetten (hij mij ook niet zei hij via app)! Gelukkig hebben we nog wel wat contact, maar ik mag hem niet eens bellen van mijn ouders… Daar word ik nog ongelukkiger van en dat ongelukkige gevoel vreet me van binnenuit op. Ik mis Alex, mijn vakantieliefde. Wat moet ik doen?       

Heb je nou wel of niet met je ouders gepraat over wat er aan de hand is? Als je blijft zwijgen, vind je natuurlijk nooit een oplossing voor je probleem. Het is niet raar dat je ouders liever niet hebben dat je naar Frankrijk belt, want dat is best duur. Gelukkig kun je ook op heel veel andere manieren contact houden. Internet is natuurlijk gratis en met Skype kun je gratis bellen. Maar heb je al eens tegen je ouders verteld wat er is gebeurd in Frankrijk? Over je vakantieliefde? Wat je werkelijk voelt voor Alex, hoe verliefd je bent en hoezeer je hem mist? Je gaat er nu al van uit dat jullie volgend jaar niet meer naar dezelfde camping teruggaan. Maar als je er niet over praat, gebeurt dat zeker niet. Leg je moeder om te beginnen eens uit waar dat ‘ontevreden gezicht’ vandaan komt. Vertel haar over je verliefdheid en vraag haar of ze je wil helpen bij het zoeken naar een oplossing. Misschien blijkt wel dat je ouders volgend jaar naar dezelfde camping willen gaan, of anders iets in de buurt. Maar dan moet je ze wel vertellen wat er aan de hand is en hoe je je voelt.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Doe ook de quiz: Wat voor vakantievriendje past bij jou?