Ik ben de laatste tijd heel onzeker als het op jongens aankomt. Ik heb dan ook wel het één en ander meegemaakt met jongens. Omdat ik nare ervaringen heb gehad, vertrouw ik de meeste jongens niet.

Ik heb al heel lang geen relatie meer gehad en vind dit ook helemaal niet leuk. Ik mis het hebben van een vriendje, maar ik durf jongens gewoonweg niet meer te vertrouwen. Ik vertrouw ze gewoon niet. Hebben jullie misschien tips om dat te veranderen. Ik wil heel graag weer een vriendje en vind ook iemand leuk, maar ik wil geen relatie met iemand als ik hem niet durf te vertrouwen. Help me, please.   

Jongens die liegen, die je gebruiken of vreemdgaan… Als je de brieven op deze pagina’s leest, is het niet heel vreemd dat je het vertrouwen in jongens verliest. Zeker als je zelf ook de nodige slechte ervaringen hebt gehad. De belangrijkste tip als je verliefd bent is: neem de tijd om iemand goed te leren kennen. Laat je niet overhalen om te snel dingen te doen waar je nog niet aan toe bent. En laat je niet meeslepen door je verliefde gevoelens. Als een jongen echt aardig en leuk is en ook echt verliefd is op je, dan maakt het hem niet uit dat hij wat langer moet wachten op de echte passie. Dan is hij al blij om bij jou te zijn. En heus, er zijn genoeg jongens die niet liegen of bedriegen en die geen misbruik maken van meisjes. Als je de tijd neemt om een jongen te leren kennen, weet je vanzelf of je hem kunt vertrouwen of niet. 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: