Ik zit in de brugklas en ik heb al best wat vriendinnen. Er zit ook een hele leuke jongen (A) bij me in de klas. Het probleem is dat één van die vriendinnen, toevallig de leukste (N), A al kende.

En zij vindt hem helemaal niet leuk. En nou durf ik niet te zeggen dat ik A wel leuk vind of dat ik daar zelfs misschien iets mee zou willen. Want ik ben veel te bang dat ze mij dan raar of zo zou vinden of dat ze me minder aardig vindt, of dat ze me gaat uitlachen. Of wat dan ook… Wat moet ik doen? Mij

Als paars jouw lievelingskleur is en jouw vriendin haat paars, draag je die kleur dan ook niet meer omdat je bang bent dat je vriendin je raar vindt en niet meer met je wil omgaan? Zo is het natuurlijk ook met jongens. Dat jullie vriendinnen zijn, wil niet zeggen dat jullie alles en iedereen even leuk moeten vinden. Verschil van mening is er altijd wel en dat moet kunnen. Het gaat erom dat jullie elkaar’s meningen respecteren. Dat respect dwing je alleen af door voor je eigen mening uit te durven komen. Anders ben je niets meer dan een meeloper. Durf dus voor je eigen ideeën en standpunten op te komen, óók als het gaat om jongens!