Ik zit in de brugklas en ik heb al best wat vriendinnen… Er zit ook een heel leuke jongen, A., bij me in de klas. Het probleem is, dat één van mijn beste vriendinnen A. al kende. En zij vindt hem totaal niet leuk. En nou durf ik niet te zeggen dat ik A. wel leuk vind of dat ik misschien zelfs iets met hem zou willen.

Ik ben veel te bang dat ze mij dan raar zal vinden, dat ze me minder aardig vindt of dat ze me gaat uitlachen. Wat moet ik doen? Mij

Als paars jouw lievelingskleur is en jouw vriendin haat paars, draag je die kleur dan niet meer omdat je dan bang bent dat je vriendin je raar vindt en niet meer met je wil omgaan? Zo is het natuurlijk ook met jongens. Omdat jullie vriendinnen zijn, wil dat niet zeggen dat jullie alles en iedereen even leuk moeten vinden. Verschil van mening is er altijd wel en dat moet ook kunnen. Het gaat erom dat jullie elkaars meningen respecteren. Dat respect dwing je alleen af door voor je eigen mening uit te durven komen. Anders ben je niets meer dan een meeloper. Durf voor je eigen ideeën en standpunten op te komen, óók als het gaat om jongens! Trouwens… je weet nog niet eens of A. jou ook leuk vindt. Misschien moet je dat eerst uitzoeken voordat je je zorgen gaat maken over de mening van je vriendinnen. 

Lees ook: 10 types vriendinnen die iedereen op school heeft