Ik ben een meisje van 14 jaar en op mijn 11e had ik mijn eerste vriendje. Op mijn 12e ben ik voor het eerst gevingerd en gelikt. Daarna heb ik nog een paar vriendjes gehad en met hun heb ik hetzelfde gedaan en ik heb hen ook gepijpt en zo.

Ik heb alleen nog geen echte seks gehad zeg maar. Alleen nou is mijn probleem, ik voel me nou echt een hoer. Telkens als ik een nieuwe vriend heb, gebeurt het weer. Anoniem

Als een jongen met verschillende meisjes vrijt, is hij stoer. Als een meisje dat doet, wordt ze een afgelikte boterham genoemd. Dat is natuurlijk behoorlijk tegenstrijdig. Door die ideeΓ«n ga je je sneller schamen voor wat je doet en dat is nergens voor nodig. Het gaat om je eigen gevoel. Als jij je prettig voelt bij wat je doet, is er niets om je voor te schamen. Pas als je er zelf problemen mee krijgt, is er iets mis. Dan moet je eens goed kijken waarom je zover gaat met die jongens. Is het omdat je geen nee durft te zeggen, omdat je het lekker vindt of omdat je denkt dat het van je wordt verwacht als je verkering hebt? Luister in alle gevallen naar je eigen gevoel en doe geen dingen waar je een rotgevoel aan overhoudt.