Altijd als ik met een jongen praat of door een jongen word aangesproken, weet ik niet meer wat ik moet zeggen. Er komen alleen maar heel stomme dingen uit mijn mond en daarna niets meer.

Alsof ik helemaal dichtklap. Ik zit hier heel erg mee, want het is al een paar keer gebeurd dat een jongen met me probeerde te praten en dat het niet lukte. Die jongens hebben daarna nooit meer iets tegen mij gezegd. Wat kan ik hieraan doen? Stilletje

Weet je zelf waarom je zo dichtslaat? Ben je altijd zo verlegen? Verlegenheid is een lastige eigenschap. Vooral voor jezelf, want gek genoeg vinden andere mensen het juist vaak schattig. Jammer genoeg ben jij nog nooit een jongen tegengekomen die dat ook vindt en die de moeite wil nemen om door jouw verlegenheid heen te prikken. Natuurlijk zijn er onderwerpen genoeg om een gesprek over te beginnen: school, sporten, muziek, uitgaan, huiswerk… Televisieseries en films zijn ook altijd goede onderwerpen. Begin gewoon te babbelen over iets heel algemeens en maak je niet te druk over wΓ‘t je precies zegt. Als je eenmaal β€˜los’ komt, merk je vanzelf dat het gemakkelijker gaat.