Door privΓ©redenen heb ik het al niet makkelijk, maar er komen alleen maar meer problemen bij. Life is hard, heaven even harder; en dan heb ik het dus over mijn gevoelens wat betreft de liefde. Ik weet niet precies wat ik voel en voor wie (jongens of meisjes).

Ik heb het er best lastig mee, want ik denk ook te vaak aan een bepaald persoon. En stel ik ben echt homoseksueel… dan wil ik niet dat iemand het weet. Ik heb niets tegen meisjes/jongens die op hetzelfde geslacht vallen, maar ik zou me er toch wel enigszins voor schamen. Hoe kan ik me beter voelen bij dit onderwerp? S.O.S.! Puber met liefdesproblemen

Gevoelens laten zich niet dwingen. Zelfs al weet je nu nog niet zeker of je wel of niet homoseksueel bent, er komt een keer een moment waarop je heel erg verliefd wordt op een jongen of een meisje. En dan gebeurt het vanzelf dat je die liefde niet verborgen wilt houden. Dan is de liefde belangrijker dan de mening van de rest van de wereld. Dat wil niet zeggen dat het dan gemakkelijk is om voor je seksuele geaardheid uit te komen, maar verliefd zijn helpt wel. Hulp kun je ook vinden in de verhalen van mensen die hetzelfde meemaken op internetsites zoals www.sense.info of www.coc.nl.

Lees ook: 7 fabels over lesbische girls