Ik ben een meisje (13) en ik heb twee jaar geleden een superleuke jongen leren kennen. Hij is nu 16. We spraken elkaar heel veel op skype en toen begon ik hem leuk te vinden. Alleen later kreeg ik te horen dat hij al een vriendin had, terwijl hij eerst zei van niet!

Ik ging bijna niet meer met hem om, was hem zowat vergeten, totdat het uit was met zijn vriendin. Ik vond het wel heel rot voor hem. Een kennis van hem had mij toegevoegd en we begonnen te praten. Toen zei ze dat hij mij dus leuk vond, al heel lang! En toen ging ik met hem praten om te vragen of het waar was en dat was dus zo. Ik was superblij en vertelde hem dat ik hem dus ook al heel lang leuk vond. Hij is er heel eerlijk over. Alleen toen vond een ander meisje hem leuk, die dichter bij hem woonde en ik werd heel depri. Want hij wist niet wie hij leuker vond. Later kreeg ik weer te horen dat dat andere meisje alleen maar met hem zat te spelen, dus hij koos voor mij! Daar was ik blij om. En toen kwamen er nog meer problemen; ik zou met hem afspreken.Hij had me beloofd om in de zomervakantie te komen, maar drie maanden later was hij er nog niet. En toen zouden we op een zaterdag afspreken, was-ie vergeten dat zijn broertje jarig was. Mijn vriendin zei al dat hij niet zou komen omdat ze ruzie met hem had gehad. En toen wou ik het nog eens proberen, alleen toen mocht hij niet weg van zijn ouders omdat hij tentamenweek had. Toen begon het pas echt; ik kreeg ruzie met mijn vriendin. Ik moest kiezen tussen hem of haar. Dat kan ik niet, ze betekenen allebei te veel voor me. Ik wil geen van beiden verliezen. Ik kan hem niet uit mijn hoofd krijgen, zij is mijn beste vriendin sinds groep vijf en ik ben echt smoooooorverliefd op hem. Maar ik ben bang dat ik zo erg verliefd ben dat ik hem alles wel kan vergeven. Ik voel echt heel veel voor hem en hij lijkt echt niet op zo’n persoon die je gaat bedriegen, maar ik ben er alsnog bang voor want dat is mij al eerder over komen. Mijn beste vriendin kan mij dit toch ook niet aandoen??? Gaan kiezen tussen deze twee mensen die ik beiden niet wil verliezen. Wat moet ik doen? xS

Je bent zooooo verliefd dat je hem alles wel kunt vergeven. En dat doe je ook! Je vergeeft hem dat hij in het begin heeft gelogen dat hij al een vriendin had. Je vergeeft hem dat hij je aan het lijntje houdt, dat je hem na al die tijd nog steeds niet hebt gezien… Blijkbaar probeert je vriendin je tegen hem te beschermen. Maar omdat je zooooo verliefd bent dat je waarschijnlijk niet naar haar argumenten luistert, zit er voor haar niks anders op dan jou te laten kiezen. Dat is hard en niet leuk, maar als ze écht zo’n goede vriendin is en ze gaat zó ver, dan heeft ze daar een goede reden voor.

Ga om te beginnen eens met je vriendin praten en luister eens heel goed naar wat zij te zeggen heeft. En kijk dan eens heel goed naar die droomprins van je… Ga je echt je beste vriendin opgeven voor hem??? Trouwens, misschien is het wel eens goed voor hem als hij merkt dat jij niet klakkeloos voor hem kiest. Dan beseft hij ook eens dat jij niet dat gemakkelijke hapje bent dat kwijlend aan zijn voeten ligt, maar een slimme jonge meid die heel goed weet welke keuzes in het leven écht belangrijk zijn!