Jullie blad is te gek! Maar nu mijn vraag. Ik ben een meisje van 14 jaar en ik vind een jongen (b.) echt heel leuk. Hij mij ook. Maar ik heb eerder met een andere jongen verkering gehad en toen had ik nooit zin om naar hem toe te gaan.!

 Maar als hij er dan was of als ik bij hem was, vond ik het wel leuk. Ik ben bang dat als ik met b. neem, dat ik dan hetzelfde krijg. En dat wil ik echt niet. Dit is voor mij echt een probleem. Ik heb met b. afgesproken om in de vakantie samen een film te kijken. Ik heb er al echt zin in, maar dan krijg ik het denk ik weer… Die dag dat ik dan naar hem toe ga, durf ik vast niet meer. En elke keer als hij bijvoorbeeld weg is of naar iemand toe gaat, dan mis ik hem echt heel erg. Ik krijg hem maar niet uit mijn hoofd en ik denk echt bijna heel de tijd aan hem.
 Mijn vraag is dus eigenlijk: hoe kan ik ervoor zorgen dat ik met veel zin naar b. toe blijf gaan en niet weer het gevoel krijg dat ik niet durf of niet meer verliefd op hem ben?! Hij is echt superleuk en ik hou gewoon heel veel van hem. Dus ik wil niet dat dit een korte relatie gaat worden. Hij heeft gezegd dat hij zich echt kan hechten aan een meisje en dat-ie dat nu ook bij mij heeft. En ik wil dat ook met hem. Ik wil voor altijd bij hem zijn. Wilt u mij helpen?! Ik wil niet dat dit een korte relatie gaat worden omdat ik zoveel om hem geef! Een 14 jarig onzeker meisje die veel van die jongen houdt

Als je van iemand houdt, dan wil je niets liever dan zo veel mogelijk bij hem zijn. Als je toch niet zo heel veel van iemand houdt of de verliefdheid is minder geworden, dan kan het gebeuren dat je op het laatste moment eigenlijk toch geen zin hebt om naar hem toe te gaan – ook al is het wel leuk als je er eenmaal bent. Dat is het grote verschil tussen heel erg verliefd zijn en niet meer zo erg verliefd zijn. Jij bent nu heel erg verliefd op b. Zo erg, dat je er bang van wordt. Want wat als die liefde straks (net als bij je vorige vriendje) minder wordt? Je hebt je voorgenomen dat deze relatie de rest van je leven moet duren. Dat is niet niks. Op deze manier maak je het jezelf heel moeilijk. Probeer het stap voor stap te bekijken: je bent verliefd en je wilt graag bij hem zijn. Zolang je je daarbij goed voelt, is er niks aan de hand en kunnen jullie heel lang gelukkig zijn. Maar als dat gevoel na verloop van tijd minder wordt, is hij misschien toch niet jouw droomprins. Dat kan gebeuren, zeker als je 14 bent.

Als elke nieuwe verkering bedoeld is voor de rest van je leven, is de kans groot dat je toch af en toe een nieuwe teleurstelling moet verwerken. Als je die teleurstellingen heel zwaar opneemt, zul je de volgende keer wel vijf keer nadenken voordat je verliefd mag worden van jezelf. Tot je zó bang bent dat je niet meer verliefd durft te worden. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Verliefd zijn is heerlijk. Geniet ervan zolang het duurt. En is de verliefdheid voorbij, wacht dan op de volgende verliefdheid en geniet opnieuw. De liefde van je leven vind je vanzelf. Wie weet, misschien heb je die al gevonden in b. Maar als je niet naar hem toe durft te gaan, weet je dat nooit!