Ik ben heel erg boos op mijn ex-vriendje omdat hij het vlak voor de vakantie heeft uitgemaakt. Hij zei dat ie iemand anders heeft en dat ie niets meer voor mij voelde.

 Ik was zo verdrietig dat ik er niet van kon slapen, maar nu ben ik vooral heel erg boos. Ik zou hem het liefst in elkaar slaan. Ik heb al een brandende lucifer in zijn brievenbus gegooid en ik weet nog meer gemene plannetjes die ik wil uitvoeren. We zitten op dezelfde school dus ik zie hem nog wel. Ik heb gehoord dat hij het misschien weer goed wil maken, maar ik wil hem nooit meer zien. Ik wil hem zelfs niet meer kennen. Wat moet ik doen? Anoniem

Als je liefdesverdriet hebt, maak je verschillende stemmingen mee. Eerst ben je alleen maar verdrietig. Daarna voel je kwaadheid. Ook zul je je misschien nog een tijdje gaan afvragen wat je verkeerd hebt gedaan. En dan komt het moment waarop je steeds minder aan hem denkt en misschien zelfs verliefd wordt op een andere jongen. Op dit moment zit jij nog in de boze fase. Die woede werkt als een soort uitlaatklep. Je gooit al je gevoelens voor hem eruit. In jouw geval ga je daarin wel een beetje ver. Je schiet er niets mee op als je brandende lucifers door zijn brievenbus gooit. Je kunt er alleen maar een hoop ellende van krijgen.

Probeer daarom zo snel mogelijk uit die boze fase te komen voordat je heel domme dingen gaat doen. Wel knap van je dat je hem niet meer terug wilt. Veel meisjes willen juist in deze fase eigenlijk het liefst hun vriendje weer terug. Als je toch wraak wilt nemen, negeer hem dan op school en kijk eens goed om je heen of er nog andere leuke jongens rondlopen. Je neemt nog het beste wraak als hij ziet dat je ook heel gelukkig bent zonder hem!