Ik ben een meisje van 12 jaar oud en word gestalkt door een jongen van 17 die mij blijkbaar leuk vindt. Ik heb hem ontmoet in Kroatië en vond het toen al een engerd.

Toen hij mijn nummer vroeg, durfde ik geen nee te zeggen en heb het hem toen gegeven. Nu belt hij telkens en zegt dat hij me mist en van me houdt. Ik word echt knettergek van hem. Wat moet ik doen? Anoniem

Je kunt zijn nummer natuurlijk blokkeren in je telefoon. Dan lukt het hem niet om je te bellen. Bij veel mobiele telefoon kan dat tegenwoordig gemakkelijk in het menu van het toestel. Als dat bij jouw telefoon niet kan, kun je dat ook bij je provider laten doen. Informeer daarvoor bij de klantendienst van jouw provider. Als dat allemaal niet lukt, leg dan je ouders de situatie uit en laat, als die jongen nog eens belt, je vader de telefoon opnemen. Die kan hem dan haarfijn uitleggen wat hem staat te wachten als hij nog eens contact opneemt met zijn dochter. Soms is dat al genoeg om zo’n jongen te laten stoppen. Houd in ieder geval op met de telefoon te beantwoorden. Elke keer als jij opneemt, is dat voor hem een stimulans om door te gaan. Als hij geen succes heeft, gaat de lol er veel sneller vanaf. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Hoe kan ik het uitmaken?