Ik heb al drie jaar een hele lieve vriend. Laatst, op het schoolfeest, zag ik hem tijdens een slownummer met een ander meisje zoenen.

Ik heb de volgende dag gevraagd waarom hij dat deed, maar hij ontkent alles. Ik vind zelf dat ik het uit moet maken, maar ik hou nog heel veel van hem omdat ik hem al 9 jaar ken. Hij houdt ook nog van mij zegt ie en hij zegt ook dat die zoen een ongeluk was. Maar ik weet niet of ik hem nog wel moet geloven, want hij is de laatste tijd steeds vaker met dat meisje met wie hij zoende. Wat moet ik nu doen? Anoniempje

Je zag hem slowen en zoenen met een ander meisje. Eerst ontkent hij het, daarna zegt hij dat het een ongelukje was. Daardoor heeft je vertrouwen in hem een behoorlijke deuk opgelopen. Als je echt met hem verder wil, zal dat vertrouwen weer terug moeten komen. Praat het een keer goed uit, zeg hem dat je hem vergeeft maar dat je er wel zeker van wilt zijn dat zoiets niet nog een keer gebeurt. Als hij net zoveel geeft om jou als jij om hem, zal hij zijn best doen om het goed te maken. Dan zal hij in elk geval niet meer zoveel met dat meisje met wie hij heeft gezoend omgaan… Als het goed is, merk je na verloop van tijd vanzelf dat je hem steeds meer durft te vertrouwen. Zo niet, dan is de schade blijkbaar groter en zul je een beslissing moeten nemen.