Wij (T. en M., beiden 14) hebben een vraag. Een heel goede vriendin van ons vindt nooit jongens leuk. Als wij het over knappe jongens hebben, praat ze nooit mee en wordt ze helemaal stil.

Nu heeft ze ons laatst gezegd dat ze iemand leuk vindt, alleen wil ze niet zeggen wie. Niet dat wij haar dwingen het te zeggen, maar wij vinden het toch wel apart dat je je vriendinnen dat soort dingen niet vertelt. Ze doet ook de laatste tijd een beetje anders tegen M. Ze zegt overdreven vaak: 'Schatje, dit dat…' en 'Lieve schat blablabla… ' De moeder van T. zegt dat ze misschien gewoon nog niet zo aan jongens toe is, want ze is nog best kinderlijk en wordt ook erg beschermd opgevoed. We zitten hier al een tijdje mee. Valt ze misschien op meisjes? Of is ze gewoon nog niet aan jongens toe? Liefs, T. en M.

De enige die daar antwoord op kan geven is jullie vriendin. Misschien weet ze het antwoord zelf nog niet eens doordat ze nog worstelt met de vraag of ze op jongens of op meisjes valt. Maar het kan ook zijn dat het onderwerp haar niet boeit, dat ze inderdaad nog niet geïnteresseerd is in jongens en liefde. Als jullie echt beste vriendinnen zijn, dan moeten jullie daar ook over kunnen praten. Breng het onderwerp een keer ter sprake en durf dan ook te praten over jullie eigen gevoelens. Jullie zullen zelf toch ook wel een keer hebben nagedacht of je verliefd zou kunnen worden op een meisje…? Of weten jullie echt nu al heel zeker dat zoiets nooit zou kunnen gebeuren? In elk geval, hoe vaak ze haar vriendinnen 'lieve schat' noemt, heeft er niets mee te maken. 

Lees ook: 7 fabels over lesbische girls