Ik zit met een probleem. Ik ben 14 jaar en heb al vier maanden een vriend van 15. Laatst gingen we ons voor we gingen zwemmen samen omkleden.

Hij kreeg een stijve piemel door mij en vroeg: ‘Zal ik me voor je aftrekken?’ Dat leek mij wel spannend. Hij deed het en kwam klaar. Daarna doken we gelijk het water in en knuffelden we in het water met elkaar. We kwamen tegen elkaar aan, wel met zwemkleren aan. Nu ben ik bang dat ik zwanger ben. Ik ben nog niet regelmatig ongesteld. A.u.b. help me! Ik ben ten einde raad. Anoniempje

De kans dat je op deze manier zwanger bent geraakt is héél erg klein. Allereerst is zijn sperma niet in de buurt van jouw vagina geweest. Het grootste deel is waarschijnlijk al weggespoeld toen jullie in het zwembad sprongen. De zaadcellen die toen eventueel nog zijn overgebleven, zouden dóór jullie zwemkleding heen hun weg hebben moeten vinden naar jouw baarmoedermond waar op dat moment ook een eitje klaar zou moeten zijn geweest voor bevruchting. Vertrouw er in dit geval maar op dat je gewoon weer onregelmatig ongesteld bent.