Ik ben een meisje van 13 en heb een vriendje van bijna 18. Hij woont aan de andere kant van Nederland dus zo vaak kan ik hem niet zien, alleen als hij met de kermis hier is.

Alleen: mijn vriendje is 18, is het dan strafbaar of zo iets om samen met hem te zijn? Het tweede probleem is dat mijn familie heel snel over hem oordeelt zonder hem te kennen. Het is echt best wel serieus tussen ons en ik had hem 15 geschat door zijn uiterlijk.

Je weet wat ze zeggen van matrozen en kermisgasten: in elk stadje een ander schatje. Het is dus niet zo vreemd dat jouw ouders niet blij zijn als jij met zo’n jongen thuis komt. En dan is hij ook nog eens vijf jaar ouder dan jij. Officieel mag hij geen seks met jou hebben tot jij 16 jaar oud bent, maar hij kan er pas voor worden veroordeeld als iemand aangifte doet. Dat zouden jouw ouders wel kunnen doen… Voordat je serieus met hem verder gaat, moet je dus wel zeker zijn van je zaak. En je zult je ouders erbij moeten betrekken. Als hij ook echt serieus is met jou, dan komt hij vaker dan één keer per jaar naar jou toe en durft hij ook je ouders onder ogen te komen. Zo niet, dan moet je je toch afvragen of er niet een kern van waarheid schuilt in die vooroordelen over kermisgasten.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: