Hoe moet ik dat aan mijn moeder vertellen?

Ik heb een belangrijke vraag waar ik erg mee zit. Ik heb nu al zes maanden een vriend; voor die tijd was hij twee jaar lang mijn beste vriend. Ik ben denk ik wel klaar voor de eerste keer seks met hem.

Hij heeft ook condooms en zo, maar ik wil eerst het liefst aan de pil of zoiets. Ik ben nu 16 jaar, maar ik durf het niet aan m’n moeder te vragen. Hoe moet ik zomaar naar mijn moeder gaan en haar vertellen dat ik er klaar voor ben en dat ik graag aan de pil wil? Is dat niet raar?Β Anoniem

Als jouw moeder jou een beetje kent, zal ze deze vraag wel verwachten.

Nee, dat is niet raar. Ze is vast trots op je, omdat jullie zo verstandig zijn. 16 jaar is niet zo heel erg jong en als je moeder jou een beetje kent, zal ze deze vraag wel verwachten. Ze weet dat je een vriendje hebt, ze kent hem waarschijnlijk ook, en snapt heus wel dat jij eraan toe bent om een keer seks met hem te hebben. Als jij dan vertelt dat je, voordat je het gaat doen, eerst maatregelen wilt treffen zodat je niet onbedoeld zwanger raakt, dan is dat een teken dat je heel goed weet waar je mee bezig bent en dus geen domme dingen doet. Dat zal je moeder alleen maar op prijs stellen. Dus vertel haar dat je er wel aan toe bent om verder te gaan met je vriendje, maar dat je het veilig wilt doen. Daar kan ze onmogelijk boos om worden.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: