Ik heb soms zin om iets raars te doen. Dan ga ik naar mijn bed en duw ik een knuffel of een deken tussen mijn benen en daar wrijf ik dan met mijn vagina overheen.

Als ik dat doe, krijg ik altijd kriebels in mijn buik en daarna moet ik altijd plassen. Ik snap niet waarom ik daar altijd zin in heb en ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen, omdat ze dan denken dat ik gek ben of zo. Weten jullie hier een antwoord op? Anoniem

Je bent niet gek, je hebt gewoon iets ontdekt wat voor een prettig gevoel zorgt. Door een deken of knuffel tussen je benen te klemmen en je clitoris eroverheen te bewegen, word je opgewonden. Voor veel jongeren is dat het eerste begin van zelfbevrediging. Als je verdergaat, zul je ontdekken dat je, als je met je vingers over je vagina streelt, een nog prettiger gevoel krijgt. Op die manier kun je ontdekken wat je prettig vindt en wat niet. Je hoeft het ook niet aan je ouders te vertellen. Dit mag best jouw geheimpje zijn. Sommige dingen zijn privé en daar hoort dit ook bij. Je ouders vertellen jou toch ook niet wat ze in hun slaapkamer doen?

Lees ook: 5 fabels over masturberen