Ik heb al twee jaar verkering met mijn vriend, maar de laatste tijd begin ik heel erg te twijfelen. Ik geef hem alles wat hij wil. In het begin ging het ook erg goed, maar de laatste tijd maakt hij opmerkingen tegen mij die erg kwetsend zijn.

Ik sta vaak op het punt om het uit te maken met mijn vriend. Toch hou ik nog te veel van hem. Hij mag alles van mij, maar ik niet van hem. Ik kan bijvoorbeeld niet met mijn vriendinnen uit want dan moet hij mee. Er zit een heel groot leeftijdsverschil tussen ons. Er zijn de afgelopen maanden veel dingen gebeurd waardoor ik zo twijfel. Ik kan niet kiezen of ik het nu uit moet maken of niet. Ik weet het gewoon niet meer.

Wil je de lieve vrede bewaren en doorgaan met een jongen die jou regelmatig kwetst?

Of kies je voor jezelf? Hij mag alles, jij niet. Dat klopt niet. Maak hem dat maar eens duidelijk. En stel je eisen. Vertel hem dat je af en toe alleen met je vriendinnen uit wil, dat je een eigen leven hebt, dat je dingen wilt doen die jij leuk vindt. Laat hem merken dat hij daar niets tegen in te brengen heeft. Geef hem geen keuze. Als hij jou niet meer vrijheid geeft, kun jij niet meer met hem verder. Als hij echt van jou houdt, dan geeft hij je die ruimte. Anders moet je toch eens goed gaan nadenken of deze relatie nog wel zo prettig is.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: