Ik heb een probleem. Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik heb een vriend en we zijn erg gelukkig samen. Het enige probleem is: hij is 20 jaar ouder dan ik.

Als ik 18 jaar ben ga ik bij hem wonen, omdat het erg slecht gaat bij mij thuis. Ik durf het alleen niet aan mijn ouders te vertellen dat we zoveel verschillen qua leeftijd. Wat moet ik doen? Ik word al over twee maanden 18. Dus help! Ik kom er even niet meer uit. Ik hou heel veel van mijn vriend, maar ik wil mijn ouders geen pijn doen. Hoop dat jullie mij kunnen helpen, want jullie zijn een superblad!
Anoniem

Natuurlijk is het niet gemakkelijk om aan je ouders te vertellen dat je een vriend hebt die maar liefst twintig jaar ouder is. Maar als de relatie met je ouders dan ook nog de reden is om bij je vriend te gaan wonen, dan is er echt iets heel erg fout! Als jij over twee maanden bij je vriend gaat wonen terwijl je ouders daar tegen zijn, dan betekent dit dat je wegloopt van huis. En wat als het dan misgaat met je vriend? Als blijkt dat hij toch niet zo lief is als je dacht? Of als samenwonen toch tegenvalt? Dan wil je heel graag terug naar je ouders. Maar door weg te lopen, wordt dat heel moeilijk. Of… stel je voor dat het wel goed blijft gaan met je vriend. Wat doe je als jullie ooit willen trouwen? Mogen je ouders daar dan niet bij zijn? Of als jullie samen een kindje willen? Mag het dan geen opa of oma hebben? Voordat je besluit om zo’n grote stap te zetten voor een man, moet je heel zeker weten dat dit is wat jij wilt. En als je vriend echt zo lief en verstandig is, dan heeft hij ook respect voor jouw relatie met je ouders. Dan helpt hij je bij het verbeteren van de relatie met je ouders zodat er een moment komt waarop je hen kunt vertellen dat je verliefd bent op een oudere man…

Lees ook: Een ouder vriendje – yes or no