Ik heb net gebroken met mijn vriend en sinds korte tijd oefenen ik en mijn beste vriendin op tongkussen. Ik voel me er niet slecht bij, sterker nog, ik voel me echt aangetrokken tot haar.

Ik heb het gevoel dat zij dat ook heeft. Als we verder gaan dan tongkussen, hoe moet je dat dan goed doen? Mijn vorige relatie was niet zo spannend op seksueel vlak. Hoe gaat dat bij meisjes en bestaan er speciale speeltjes of zo? Ben ik nu lesbisch? Een nieuwsgierige meid

Eigenlijk is het verschil tussen vrijen met een jongen of een meisje niet zo groot. Het begint altijd met het ontdekken van elkaars lichaam. Het enige verschil is dat je met een jongen uiteindelijk zult gaan neuken en met een meisje niet. Maar net als je met een jongen de eerste keer niet ‘all the way’ gaat, zul je dat met een meisje ook niet doen. Begin gewoon – als jullie daar allebei aan toe zijn – met het verkennen van elkaars lichaam. Ze is nu al je beste vriendin, dus als het goed is, weet je dat je haar kunt vertrouwen en dat je je niet hoeft te schamen voor haar. Doe het voorlopig gewoon rustig aan, want het feit dat ze je beste vriendin is, is natuurlijk heel vertrouwd, maar als jullie gaan vrijen met elkaar, kan dit de situatie ook moeilijker maken. Je weet niet of je jullie vriendschap op het spel zet. En of je nu lesbisch bent… die vraag kun jijzelf alleen beantwoorden. Luister naar je gevoel, dan weet je op een bepaald moment heel goed welke seksuele voorkeur jij hebt. 

Lees ook: What to do? – Ik durf niet te zeggen dat ik biseksueel ben