Ik vind een jongen leuk, maar ik weet niet zeker of ik hem nou leuk of meer dan leuk vind. We zijn wel hele goede vrienden.

Ik ben ook bang dat als ik verkering met hem neem en het niet goed gaat, onze vriendschap kapot is. Wat moet ik nu doen? Moet ik verkering met hem nemen of alles laten zoals het is? Anoniem

Hoe zit het met hem? Weet je al of hij ook verkering met jou wil? Probeer daar eerst eens achter te komen. Als hij niet wil, dan is de keuze natuurlijk heel gemakkelijk. Je hoeft het niet rechtstreeks te vragen, je kunt ook voorzichtig informeren via een vriendin of vrienden van hem. Of kijk eens hoe hij reageert als je hem wat vaker aanraakt dan normaal of iets langer in zijn ogen kijkt. Als hij geΓ―nteresseerd is, merk je dat vanzelf. Dan kijkt hij terug of reageert hij heel lief. Als je zeker weet dat hij ook verliefd is op jou, dan is jullie vriendschap alleen maar een voordeel. Jullie kennen elkaar al en kunnen dus gemakkelijker over gevoelens praten. Vertel hem dan dat je bang bent dat een eventuele verkering jullie vriendschap kapot kan maken. Dan kunnen jullie daar meteen afspraken over maken.