Ik heb een relatie gehad van vijf weken. Inderdaad, dat is behoorlijk kort. Ik heb het uitgemaakt omdat ik niet verliefd was. Ik kom nog wel vaak bij hem omdat ik heel erg goed met zijn ouders kan opschieten.

In mijn eigen huis voel ik me niet echt ‘thuis’ omdat ik het gevoel heb dat ik niet goed met mijn ouders kan praten, dat ik ze niet alles kan vertellen over mijn gevoelens en wat mij bezighoudt. Bij hem thuis kan ik dat wel. Het liefst had ik zijn ouders als ouders. Hij vindt me nog wel leuk en als ik daar ben zoenen we meestal ook. Eigenlijk doe ik dat dus omdat ik zo graag bij hem thuis wil zijn. Mijn ouders weten niet dat ik verkering met hem gehad heb, want van hen mag ik niet met een ongelovige verkering hebben. Ik geloof zelf niet meer en daar weten zij ook niets van af. Ik kan dit dus (alweer) niet bij hen kwijt en weet niet wat ik hier verder mee aan moet. Ik heb het gevoel dat ik niet zonder die jongen kan, maar ik ben dus niet verliefd. Ik wil echt heel graag bij hem thuis blijven komen omdat ik bij zijn ouders alles kwijt kan. Als ik er niet meer zou komen, zou dat betekenen dat ik eigenlijk geen ouders meer heb… Een wanhopig Rammetje

Als je echt zo graag bij zijn ouders komt en ook echt het gevoel hebt dat je hen alles kunt vertellen, waarom vertel je dan niet wat er aan de hand is? Nu maak je de situatie alleen maar heel erg ingewikkeld. Je ex-vriendje geeft nog steeds om jou en dat wordt niet minder zolang jij nog met hem zoent. Bovendien doe je als je met hem zoent dingen die tegen je gevoel ingaan. Je houdt niet meer van hem, de kans is daardoor groot dat je je op een gegeven moment heel rot gaat voelen als je met hem hebt gezoend. Speel dus open kaart. Met je ex-vriend én met zijn ouders. Vraag aan je ex of jullie vrienden kunnen blijven en vraag aan zijn ouders of je af en toe op bezoek mag komen. Dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is. Misschien kunnen zijn ouders je wel helpen bij het verbeteren van de relatie met jouw ouders. Want dáár ben je het meest mee geholpen: een betere relatie met je eigen ouders.