Ten eerste wil ik zeggen dat ik jullie blad echt te gek vind, maar ik heb een probleem. Bij ons op school is sinds kort een stagiair voor gym. Hij is 19 jaar en ik ben bijna 15.

Ik ben zo'n beetje het enige meisje bij ons in de klas dat hem aardig vindt en ik laat dat ook wel merken door een beetje te flirten. We moesten laatst op het sportveld eventjes wachten en ik zat lekker in de zon. Ik wist van mezelf wel dat ik een beetje inkijk had, maar dat kon je niet goed zien. Ik had jeuk aan mijn neus of iets dergelijks, dus ik trok mijn hand even weg. Toen ik mijn hand terugzette, stond zijn voet daar ineens. Hij stond dus bijna tegen mij aan en ik kon zo bij hem z'n sportbroek in kijken. Ik vond het echt heel vies. Hij flirt ook een beetje met mij. Ik heb het gevoel dat hij mij leuk vindt en ik had het tegen vriendinnen verteld en die zeiden dat ze ook dachten dat hij mij leuk vond. Ze zeiden ook dat ik naar de teamleider moest gaan omdat hij zo vies doet. Mijn ouders denken dat ik me aanstel, maar ik denk dat ik hem nu ook leuk vind. Hij gaat aan het eind van het jaar weer weg van onze school. Maar dan nog, als hij me leuk vindt, en ik hem ook een beetje, is dat dan niet heel erg fout? Wat moet ik doen? Wanhopige studente                             

Je bent enorm met hem aan het flirten en als hij je dan een klein beetje aandacht geeft of zelfs maar bij je in de buurt komt, zie jij dat als een bevestiging dat hij je leuk vindt en iets met je wil. Misschien had hij zelf niet in de gaten dat hij inkijk had en kwam hij om een heel andere reden naar jou toe dan jij denkt. Hij heeft in ieder geval niets verkeerds gedaan. Er is dus geen enkele reden om naar de teamleider op school te gaan. Je kunt die stagiair daarmee grote problemen bezorgen. Klachten over flirten met leerlingen worden heel serieus genomen. Die stagiaire zou evengoed een klacht kunnen indienen omdat jij hem uitdaagt en intimiteiten uitlokt. In dat geval zit jij dus fout. Wat je moet doen: ophouden met flirten! Ook leerlingen moeten leren ‘professioneel’ om te gaan met hun leerkrachten en stagiaires.

Lees ook: 5 signalen dat deze boy niet oké is