Het is al vier weken uit met mijn vriend. Eerst dacht ik altijd dat hij het uit ging maken, omdat ik een best wel onzeker meisje ben. Maar de avond dat hij het heeft uitgemaakt, was ik daar helemaal niet mee bezig.

Ik wist dat hij online zou komen op Facebook. Toen opeens zei hij dat hij het jammer vond dat we elkaar zo weinig zagen en dat het uit was. Ik begon heel erg te trillen en moest heel erg huilen. Diezelfde week kwam hij weer op Facebook en toen ging ik weer met hem chatten en toen begon ik weer heel erg te trillen en kreeg het heel erg warm. Nu heb ik vaak ’s avonds dat ik heel erg moet huilen omdat ik hem niet kan vergeten. We hadden een afstandsrelatie en we hadden allebei een seizoensplek op dezelfde camping. Ik durfde nooit een jongen een kusje te geven, maar bij hem wel. Ik heb hem mijn eerste kus gegeven. Mijn hart is nu heel erg gebroken en ik denk nog heel vaak aan hem. Wat moet ik doen om hem te vergeten? Alstublieft, willen jullie mij helpen, ik weet echt niet wat ik moet doen.
Het meisje met een gebroken hart

Nu ben je nog verdrietig als je denkt aan die eerste kus, want je weet dat er nooit een nieuwe kus zal volgen. Toch komt er een moment waarop je met warme herinneringen terugdenkt aan die eerste kus. Liefdesverdriet kan soms heel hevig zijn, maar het slijt altijd na verloop van tijd. Nu is elke herinnering een pijnlijke steek in een vers gebroken hart. Straks als die wond genezen is en er alleen een klein littekentje over is, zorgt diezelfde herinnering voor een glimlach rond je mond. Het helpt natuurlijk als er in de tussentijd een andere leuke jongen voorbijkomt, maar daar is het nu misschien nog te vroeg voor. Zoek ondertussen afleiding. Ga met je vriendinnen winkelen, stappen of naar de bioscoop. Na een middag lekker gek doen en lachen voel je je vanzelf beter.

Lees ook: Help! Ik heb liefdesverdriet