Ik heb een vraagje: hoe moet ik een jongen zeggen dat ik heb gelogen over mijn leeftijd? Ik heb gezegd dat ik 16 ben, maar ik ben 14.

Hij is zelf 15. We vinden elkaar wel leuk en we hebben ook plannen om elkaar te ontmoeten, maar nou weet ik dus niet hoe ik hem moet zeggen dat ik 14 ben. Ik wil hem niet teleurstellen of zo. Ik heb het gezegd omdat ik altijd op oudere jongens val en meestal is het gelijk over als ze horen dat ik 14 ben. Dan laten ze niks meer van zich horen. Domenique.

Eerlijkheid duurt het langst. Vertel hem dus gewoon dat je niet helemaal eerlijk was toen je je leeftijd zei. Als hij je echt leuk vindt, dan vergeeft hij je dit leugentje wel. Zeker als je hem vertelt dat je zΓ³ verliefd op hem bent… Natuurlijk kan het ook zijn dat hij onmiddellijk op je afknapt. En dat hoeft dan niet eens iets met je leeftijd te maken te hebben, want het verschil tussen 14 en 15 is nou ook weer niet zo groot dat het een probleem zou kunnen zijn. Maar misschien houdt hij wel helemaal niet van mensen die niet eerlijk zijn. De volgende keer dus toch maar beter nadenken voordat je je leeftijd zegt.

Lees meer: Waar mag je wel over liegen?