Bij de één is het pats, boem meteen raak, bij de ander duurt het even voordat de vonk overspringt. In deze rubriek vertellen drie meiden hoe ze hun lover hebben ontmoet.

Lees hier meer stories uit de rubriek Love is in the air.

A.: “Ik ga elke dag op de fiets naar school. Toen ik op een dag stond te wachten op mijn vriendinnen reden ze in een groep en kon ik er niet meer tussen. Daarom ben ik toen maar met mijn zus naar school gereden. Toen we nog niet zo ver weg waren, reden er plots twee jongens (B. & S.) achter ons die mijn zus al eerder had ontmoet op de fiets, maar die ik nog nooit had gezien. 's Avonds vroeg mijn zus ineens of ze mijn nummer aan B. mocht geven en niet veel later waren we aan het sms'en. S. was al langer verliefd op mijn zus. Toen zijn we een paar keer met z’n vieren naar school gefietst en niet veel later spraken we af. Het was een soort dubbeldate, want B. kwam voor mij en S. voor mijn zus. Die avond had ik een vriendje en mijn zus ook!”

Justine: “We zaten altijd bij elkaar op de tekenschool en konden over alles praten. Als we iets moesten kopiëren gingen we altijd met z'n tweeën. Volgend jaar zit ik bij hem in de klas, dus dan zien we elkaar helemaal veel. We zijn geen stel, maar we doen wel alles wat een stel doet (een avondje bioscoop bijvoorbeeld). Ik denk dat het uit kan groeien tot iets meer dan alleen vriendschap.

H.: “Toen ik naar de middelbare school ging, raakte ik bevriend met een jongen (P.) en zijn beste vriend (K.). Ik trok veel met meiden op, maar deed ook heel veel samen met deze jongens. Na het eerste jaar werd er gefluisterd dat één van de twee mij wel zag zitten, maar dat vond ik onzin. Ik zag ze als broers! Na het tweede jaar begon ik gevoelens te krijgen voor K., maar die stopte ik weg. Aan het einde van het derde jaar hadden we een uitwisseling met school, en de laatste avond vroeg hij mij mee uit, wat ik echt super vond! Na de derde date liepen we langs een riviertje, en heel cliché keken we naar de ondergaande zon. Aan het einde van de avond vroeg hij of ik zijn vriendin wilde zijn. Ik twijfelde wel, want wat zou er met onze vriendschap gebeuren? Uiteindelijk heb ik mijn instinct gevolgd en zijn we al een poosje samen. En het was de beste keuze ooit!”