Ik heb laatst gelezen over een meisje dat met een loverboy te maken had. Zelf heb ik een vriend van veertien die ik wel vertrouw, maar hij is geen maagd meer en dat ben ik nog wel. Hij geeft mij ook heel vaak cadeautjes en mijn vriendinnen denken dat hij een loverboy is.

Hij heeft ook heel veel vrienden en ik zit, zeg maar, ook in dat β€˜groepje’. Maar verder zitten er alleen maar jongens in van veertien tot zeventien jaar. Ik vertrouw niet al zijn vrienden en ik ben bang dat ik misschien verkracht word… Mijn vriend geeft mij dus heel vaak cadeautjes. Maar er bestaan toch geen loverboys van veertien? Anoniem

Niet elke jongen die cadeautjes geeft, is per definitie een loverboy. Er bestaan gelukkig ook nog jongens die gewoon lief zijn… Dat wil echter niet zeggen dat je niet voorzichtig moet zijn. Doe in ieder geval nooit iets waar je nog niet aan toe bent. Je vriend is misschien geen maagd meer, maar dat betekent niet dat jij er al aan toe bent om seks te hebben. Als hij dat respecteert, hoef je je geen zorgen te maken. Dan is hij gewoon een heel lief vriendje dat je vooral moet houden. Als hij toch blijft aandringen, dan is dat een reden om wat meer afstand te nemen en het misschien zelfs uit te maken. Hij kan nog zo lief zijn, blijkbaar houdt hij niet genoeg van jou om jouw wensen te respecteren. Loverboy of niet: elke jongen die geen respect heeft voor wat een meisje wel of niet wil, is fout. En wat betreft zijn vrienden: je hoeft toch niet altijd bij die groep te zitten? Als je je ergens niet prettig of veilig voelt, moet je daar niet zijn. Zeg eens tegen je vriend dat je ook wel eens wat tijd samen wilt doorbrengen. Zorg er in ieder geval voor dat je nooit met de groep op een plek terechtkomt waar je je niet veilig voelt. En blijf vooral omgaan met je eigen vrienden en vriendinnen. Zij horen bij jouw leven en dat is ook heel belangrijk.

Lees nog meer: Loverboy