Maagdenvlies

Ik ben onlangs ontmaagd. Ik had verkering met die jongen en we hielden veel van elkaar, maar op een gegeven moment kregen we ruzie en ging het uit. Nu ben ik dus geen maagd meer en daardoor heb ik een groot probleem.

Ik ben onlangs ontmaagd. Ik had verkering met die jongen en we hielden veel van elkaar, maar op een gegeven moment kregen we ruzie en ging het uit. Nu ben ik dus geen maagd meer en daardoor heb ik een groot probleem.

Deze zomer heb ik mij namelijk verloofd met een jongen uit Frankrijk, en net als ik is hij Marokkaans. Aangezien maagdelijkheid in onze cultuur erg belangrijk is, heb ik niemand durven vertellen dat ik al seks heb gehad. Ik ben nu heel erg bang. Als mijn ouders erachter komen, ben ik er geweest, dat weet ik wel! Mijn verloofde weet dus ook van niets, en hij verheugt zich op de huwelijksnacht. Komende zomer trouw ik en als dan blijkt dat ik geen maagd meer ben, maken ze me dood! Dat is onze cultuur! Kunnen jullie me a.u.b. helpen? Moet ik mijn verloofde iets vertellen? Hij wordt vast boos en zal me bedreigen of zo. Wat moet ik toch doen? Hopeloos meisje!

Uit onderzoeken is gebleken dat 40-80% van de meisjes niet of nauwelijks bloedt als ze voor het eerst seks heeft. Maar in jullie cultuur gaat men er van uit dat een meisje bloedt tijdens de huwelijksnacht. Inmiddels weten veel Marokkanen ook wel dat er niet zoiets bestaat als een maagdenvlies, en dat het maagdenvlies niets meer is dan een weefselrandje dat een stukje inscheurt als je voor het eerst seks hebt. Maar dat randje kan ook scheuren als je zwemt, paardrijdt of een inwendig onderzoek hebt gehad bij je huisarts.

En hoe denkt jouw verloofde eigenlijk over het feit dat je als maagd het huwelijk in moet gaan? Hij komt uit Frankrijk, dus waarschijnlijk heeft hij in zijn omgeving wel eens iets soortgelijks meegemaakt. Is hij daardoor vrijer in zijn opvattingen, of is hij heel conservatief en ziet hij het, net als jouw familie, als een schande dat jij geen maagd meer bent? Dat is de afweging die je zult moeten maken bij de beslissing of je het hem vertelt of niet. Als hij het geen probleem vindt, kan het jullie 'geheimpje' zijn. Vindt hij het wel een bezwaar, dan zul je een andere oplossing moeten bedenken. Als je echt héél erg bang bent voor de gevolgen, zou je je huisarts kunnen vragen om een 'hersteloperatie' (in werkelijkheid wordt er niets hersteld, want het maagdenvlies bestaat niet). Dat is een kleine ingreep waarbij een paar hechtingen aan de binnenkant van je vagina worden aangebracht. Op het moment dat je dan voor het eerst seks hebt met je toekomstige echtgenoot, zul je gegarandeerd gaan bloeden. Je hoeft niet bang te zijn dat je huisarts het vertelt aan je ouders, want hij heeft een zwijgplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen