Een meisje heeft me verteld dat je je maagdenvlies ook zelf kunt laten scheuren. Of dit klopt, weet ik niet. En als dit gebeurt, ben je dan geen maagd?

En nog iets. Ik ben 12 jaar en ben nog nooit met iemand naar bed gegaan en toch wil ik een kind. Zelf vind ik het heel erg raar. Iemand

Het maagdenvlies is in werkelijkheid een randje weefsel dat rond de ingang van de vagina zit. Als het namelijk een echt vlies was, zou het menstruatiebloed er niet doorheen kunnen. Door het gebruik van bijvoorbeeld tampons of tijdens het masturberen, kan het randje wat inscheuren en dan komt er bloed vrij. Maar dat hoeft niet, want er zijn ook meisjes die zonder maagdenvlies worden geboren. Als het op die manier gebeurt, ben je volgens de letterlijke betekenis van het woord, ontmaagd. Maar in de praktijk is het zo dat je pas echt ontmaagd bent als je voor het eerst seks hebt gehad met een jongen. En wat betreft de kinderwens; je zegt zelf al dat je het heel erg raar vindt. Zet het uit je hoofd en geniet van je eigen jeugd. Later heb je nog tijd genoeg om te genieten van je kinderen!