Op een andere manier lukt het niet…

Ik ben een meisje van 14 jaar en ik masturbeer vaak. Ik vind klaarkomen heel lekker, maar het gebeurt veel te snel. Uitstellen lukt me niet. Ook wordt het soms ‘saai’ om te masturberen, het is altijd hetzelfde.

Ik heb het al geprobeerd met de douchekop, maar dan lukt het niet. Met een kussen lukt het ook niet. Ik heb nooit echt fantasieën, ik ga gewoon op in het gevoel dat ik krijg als ik mezelf bevredig. Hebben jullie misschien tips voor een fijne spannende fantasie? Ik hoop dat jullie advies hebben om het orgasme uit te stellen en het masturberen spannender te maken.

N uit A

Masturberen is voor iedereen anders!

Masturberen móet niet spannend zijn. Je doet het omdat het een fijn gevoel geeft, omdat het ontspannend of bevredigend werkt. Dat het soms heel spannend kan zijn om met je eigen lijf bezig te zijn, is mooi meegenomen, maar het fijne van zelfbevrediging is juist vaak dat het zo lekker vertrouwd is. Het is je eigen lijf en jij weet precies wat je lekker vindt en wat niet. En als je dat nog niet zo goed weet, is masturberen de beste manier om je eigen lichaam te leren kennen. Op die manier kun je ook leren hoe je je orgasme kunt uitstellen. Gewoon, door verschillende dingen te proberen. Even stoppen bijvoorbeeld, of proberen ergens anders aan te denken. Het werkt bij iedereen anders, dus zul je zelf moeten uitvinden wat bij jou het beste werkt.

Hetzelfde geldt voor fantasieën. Er bestaat geen ‘standaard’ fantasie die bij iedereen hetzelfde effect heeft. Dat zit in jouw hoofd en het is jouw lichaam dat erop reageert. Als jij het lekkerst masturbeert zonder fantasie, dan is dat jouw manier. Wil je toch graag een keer fantaseren, dan helpt het misschien als je een erotisch verhaal leest. Er staan er genoeg op internet. Misschien dat jouw fantasie daardoor aangewakkerd wordt. En zo niet, dan is er nog niets aan de hand. Je bent wie jij bent en als jij je daarbij prettig voelt, is daar niets mis mee.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: