Ik ben een meisje van 14 jaar. Ik ken een hele leuke jongen. Nou eigenlijk een hele leuke man. Hij is 22 jaar en hij is mentor op mijn school. Mijn vriendinnen zeggen dat de leeftijd in de liefde niet zoveel uitmaakt, alleen ik ga naar de 2e en hij is allang van school af.

En hij is ongeveer 2 meter en ik ben amper 1 meter 45. Ik wou vragen of ik nog wel groei? Mijn ouders zijn allebei ook maar klein. En ik wou weten hoe ik hem kan laten merken dat ik hem leuk vind, zonder dat ik het hem hoef te vragen.Een meisje uit Noord-Holland

Leeftijd, lengte… het hóeft allemaal geen probleem te zijn. Jij bent 14, dus je groeit vast nog wel. Maar… hij is je mentor en heeft in die functie een verantwoordelijkheid. Hij mág niet eens verliefd op je worden, want dan maakt hij misbruik van zijn positie. Daarom is er waarschijnlijk geen haar op zijn hoofd die eraan denkt om verliefd te worden op een meisje uit zijn groep. Natuurlijk kun je hem op allerlei manieren laten merken dat je verliefd op hem bent, maar waarschijnlijk zal dat weinig resultaat hebben. Je kunt hem ook rechtstreeks zeggen dat je verliefd op hem bent, maar dan is de kans groot dat hij je onmiddellijk zegt dat hij niet verliefd is op jou. Beschouw hem gewoon als een leuke man die je helpt met dingen, maar zie hem niet als iemand die verliefd op jou zou kunnen zijn, want dat kan niet.

Lees ook: Flirten met de leraar – yes or no?