Ik ben een meisje van 14 jaar en zit met een groot probleem! Ik werk in een winkel en een poosje geleden kwam er een heel leuke jongen binnen, M. We kregen verkering, maar hij wilde al snel meer. Ik was daar nog helemaal niet aan toe.

Hij zei dat hij het niet erg vond, maar twee dagen later dumpte hij me via een sms’je. Ik dacht dat dit kwam omdat ik nog niet verder met hem wilde gaan. Maar nu ben ik erachter gekomen dat een van mijn beste vriendinnen met hem heeft liggen zoenen in een parkje. Dit was de dag voordat hij het uitmaakte. Toen ik dat nog niet wist, heb ik een weekend bij haar gelogeerd en ze vertelde de hele tijd hoe geweldig M wel niet was. Ik vond dat niet leuk! Mijn andere vriendinnen zeggen dat M alleen maar achter mijn beste vriendin aanzat, omdat ze makkelijk te krijgen is. Ik heb ondertussen een heel leuke jongen ontmoet, maar ik durf geen verkering te nemen want ik ben bang dat hij net zo is als M. Wat moet ik doen? Ik ben echt stapelverliefd op hem. En hoe los ik het op met m’n beste vriendin? Mijn andere vriendinnen hebben trouwens wel gelijk dat mijn beste vriendin makkelijk te krijgen is. Moet ik haar laten vallen en was M mij wel waard? Anoniempje

Allereerst: een jongen die jou dumpt omdat je nog niet toe bent aan dingen die hij wil, is jou zeker niet waard. Eigenlijk zou je blij moeten zijn dat je van hem af bent. Dat jouw vriendin wel gemakkelijker te krijgen is, dat is verder haar probleem. Voor jullie vriendschap is het belangrijk dat M niet tussen jullie in komt te staan. Een jongen mag nooit de reden zijn om een goede vriendschap kapot te laten gaan. Laat je vriendin rustig haar gang gaan met M. De kans is groot dat het na een paar weken vanzelf stopt, omdat zij er dan ook achter komt dat hij echt niet zo leuk is als ze dacht. Als je daar moeite mee hebt, denk dan aan de reden waarom hij je heeft gedumpt. Zo’n jongen wil jij toch niet? En wat betreft die nieuwe vriend: niet alle jongens zijn hetzelfde. Geef hem gewoon een kans!

Lees ook: 6 tekenen dat je je ex geen tweede kans moet geven