Ik heb een groot probleem: ik ben superverliefd op J., maar mijn beste vriendin was al op hem vóór mij. Toen ik door had dat ik verliefd op hem was, heb ik mijn beste vriendin geholpen om het aan te maken met J.

 Ik hoopte dat ik dan niet meer verliefd op hem zou zijn, maar niets is minder waar. Ik was er echt kapot van! Het doet echt pijn hen samen te zien en we zitten ook nog eens allemaal in dezelfde klas. Ik vind het verschrikkelijk dat mijn beste vriendin met mijn droomjongen is en ik denk dat het nog lang zal duren. Maar wat nog erger is, is dat ik haar nu moet delen. Hoewel, delen is het niet echt want ze kijkt niet erg veel naar me om. We hebben het al eens besproken. Ze zei dat ze het niet fijn vond dat ik haar in de steek liet en ik zei dat ik mijn best zou doen om zo vriendelijk mogelijk te doen, maar dat het niet simpel is omdat ik ook verliefd was op J. Toen ging het een paar dagen goed. Maar niet lang, want ik vertelde haar dat ik niet meer verliefd ben op J, terwijl ik  smooooooooorverliefd ben. Help mij, wat moet ik doen? Mijn beste vriendin is met mijn dreamboy en ik verlies haar er nog door ook! Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, want zo is het niet leuk meer. Ik heb al overwogen naar een andere school te gaan, maar dat vond ik nogal zielig van mezelf en mijn andere vriendinnen vonden dat ik moest blijven. Maar zo kan het ook niet langer. Ik word gek! Een hopeloze Steenbok

Tja, je hebt jezelf behoorlijk in de nesten gewerkt door je beste vriendin te koppelen aan de jongen van jouw dromen, maar daar kun je nu niets meer aan veranderen. Ze zijn nu eenmaal samen en daar zul je mee moeten leren leven. Je kunt je vriendin niets kwalijk nemen, want zij kon niet weten dat je zoooo verliefd was op hem. Sterker nog, ze doet er alles aan om jullie vriendschap intact te houden. Vaak gebeurt het dat meisjes hun vriendinnen in de steek laten als ze verliefd worden. Zij doet dat niet. Jíj bent degene die háár in de steek laat. Logisch dat ze dan niet veel naar je omkijkt. Zet die jongen uit je hoofd en ga voor de vriendschap. Je beste vriendin blijft vaak je hele leven bij je, die jongen misschien maar heel even. Door jezelf wanhopig vast te klampen aan een onbereikbare liefde, maak je het leven voor jezelf alleen maar moeilijker. Er zijn nog veel meer leuke jongens, kijk maar eens goed om je heen.