Een paar maanden geleden heeft mijn ex het uitgemaakt. Daar heb ik veel liefdesverdriet van gehad, omdat hij de eerste is met wie ik naar bed ben geweest. Het is uitgegaan omdat ik het volgens hem bij hem thuis helemaal verpest had.

Er was bijvoorbeeld maandverband naar boven gekomen in hun toilet en daar werd ik van beschuldigd, terwijl ik het echt niet heb gedaan. Wel heb ik zijn vader een keer uitgescholden voor pedo. Zijn vader had namelijk een keer ‘doei schattebout’ tegen mij gezegd. Dat vond ik raar en dat heb ik tegen mijn ex gezegd. Ik denk ook dat mijn ex mijn e-mail heeft gehackt, maar dat weet ik niet zeker, en hij is ook nog vreemdgegaan. Ik heb nu sinds een maand weer een vriend die ik weinig zie, en ik hou niet echt van hem. De eerste maand toen het uit was, was ik mijn ex een beetje vergeten, maar sinds een week ben ik weer verliefd op hem. Ik droom elke nacht  van hem. Wat moet ik doen? Als we weer iets met elkaar zouden krijgen, dan weet ik zeker dat bijna iedereen er tegen is. Ik wil wel heel graag weer verkering met hem, maar hij volgens mij niet meer met mij. En als ik dan denk aan wat hij me allemaal heeft aangedaan… Als ik mijn ex spreek op msn, gaat het in het begin goed, maar daarna doet hij weer heel lullig. Wat moet ik doen? 16-jarig anoniempje

Als je liefdesverdriet hebt, ga je door verschillende periodes. Eerst is er een fase van ontkenning. Je gaat gewoon door met je leven alsof er helemaal niks aan de hand is. Daarna volgt een periode van boosheid. Het is uit en daar ben je boos over. Als je dan een ander vriendje neemt, voelt dat een beetje als wraak nemen. En dan komt de volgende fase waarin je je plotseling realiseert dat het écht uit is. In dit stadium gebeurt het heel vaak dat je toch weer verliefd op je ex wordt. Je denkt dat het misschien toch nog wel goed kan komen en hoopt dat hij misschien ook nog verliefd is op jou. Maar gezien jullie verleden lijkt die kans niet heel erg groot. Nu sta je dus aan de rand van de laatste fase: loslaten. Dat is heel moeilijk, maar wel noodzakelijk. Accepteer dat het uit is en ga verder met je leven. Op dit moment lijkt dat onmogelijk, maar het gaat je lukken. De tijd heelt alle wonden. Over een tijdje word je weer verliefd en kun je je niet meer voorstellen dat je ooit verliefd bent geweest op je ex.