Ik vind jullie blad echt geweldig, maar ik heb nu een groot probleem. Ik voel me niet meer vrij in mijn eigen huis. Dat komt doordat haast iedere dag mijn ex-vriendje aan de deur staat.

Ik heb daar zo'n enorme hekel aan. Ik besloot allemaal maatregelen te nemen zoals de deur op slot doen, maar dan ging ie voor de ramen staan kloppen en moest ik hem wel binnen laten. Of ik ging in bad als hij er was, maar dan ging ie in de kamer tv kijken en wachtte hij tot ik eruit kwam. Ik kan dus niks meer doen om hem mijn huis uit te krijgen. Ik heb het hier zo vaak met mijn moeder over gehad, maar die neemt me gewoon niet meer serieus! Iedere keer als hij komt voel ik me zwaar ongelukkig en wens ik mezelf vaak dood. De laatste paar uur van school kan ik me dus ook niet concentreren omdat ik weet dat hij dan weer voor de deur staat. Ik heb geen idee waarom ik er zo ongelukkig van word, maar het is nou eenmaal zo. Ik probeerde hem te vertellen dat ik alleen wilde zijn, maar er kwamen gewoon geen woorden uit mijn mond. Wat moet ik doen?! Ik ben radeloos. Ik wil gewoon dat hij wegblijft, maar niks helpt. Een girl

Een ex-vriendje dat elke dag voor de deur staat en je niet met rust wil laten, is een stalker. Zeker als het jouw dagelijkse leven dusdanig beïnvloedt dat je het gevoel hebt dat je een gevangene in je eigen huis bent. En dus moet er actie worden ondernomen. Waarom wil je moeder niet helpen? Heb je haar uitgelegd hoe de situatie in elkaar zit? Dat je écht niet wil dat hij binnenkomt. Want blijkbaar is je moeder degene die hem gewoon in huis laat. Probeer er nog eens met je moeder over te praten en vertel haar dat je hem niet meer wil zien. Ze kan op z’n minst jouw wens respecteren en hem niet meer binnenlaten. Het helpt ook als je een keer heel erg duidelijk bent tegen je ex-vriend. Weet hij echt heel zeker dat jij niets meer met hem te maken wil hebben of heeft hij nog een sprankje hoop omdat jij hem telkens weer binnenlaat? Probeer één keer al je moed te verzamelen en praat met hem. Zeg hem dat het over en uit is en dat het nooit meer iets kan worden tussen jullie. Doe dat het liefst op een plek waar andere mensen in de buurt zijn zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij door het lint gaat. Met een beetje geluk houdt hij op als de boodschap duidelijk is. Zo niet, dan zul je zwaardere middelen moeten inzetten. Als hij rond jullie huis blijft zwerven en andere manieren gaat bedenken om met jou in contact te komen, schakel dan gerust de politie in. Zij kennen de beste manieren om stalkers af te remmen. 

Lees ook: GIRLZ Talk – Verliefd op een player